Bažantova konference doktorandů 2022

Bažantova konference doktorandů ÚCHP se konala ve dnech 13. a 14. června 2022. Hodnoticí komise (za KVV ÚCHP: M. Bendová, R. Fajgar, K. Soukup, J. Tihon a V. Ždímal; externí členové: prof. Pavlína Basařová z VŠCHT Praha, doc. Jiří Mikyška z ČVUT a Dr. Josef Šimek z UniCRE) posuzovala 21 příspěvků ve dvou kategoriích.

Sborník abstraktů z Bažantovy konference 2022

Záznam konference na YouTube kanále ÚCHP

Fotografie Petra Vodičky a Zdeňka Wagnera z letošního a předchozích ročníků konference

1. a 2. ročník

1. Mgr. Lenka Suchánková: A seven-years based characterization of aerosol light scattering properties at Central European rural site: Variability and source apportionment
2. Ing. Karolina Salvadori: Multiplication of urea sites – impact on binding phosphates
3. Ing. Jan Čížek: Chiral membrane prepared by electrostatic modification of ion-exchange membrane

Na 4. místě se těsně umístil Ing. Matěj Hušek (Removal of PFASs from sewage sludge by pyrolysis). 

Komise se rozhodla ocenit i nejlepší prezentaci za 1. ročník: Mahasoa-Salina Souvenir-Zafindrajaona, MSc. (Synthesis of biobased ionic liquids from the choline for lignin derivatization)


3. a 4. ročník

1. Ing. Antonín Edr: Adaptive synthesis of functional amphiphilic dendrons for drug nanocarrier assembly
2. Ing. Lenka Michálková: NMR-based metabolomic analysis of blood plasma as a pancreatic cancer diagnostic tool
3. Ing. Simona Lucáková: Continuous electrocoagulation of Chlorella vulgaris in a novel channel-flow reactor

Za nimi se na 4. místě umístil Ing. Jakub Crha (Experimental study of bubble dynamics in aqueous solutions of simple alcohols: CFD validation data) a na 5. místě Mahdi Bourassi, MSc. (Tetracycline degradation using catalysts of platinum coated over CeO2 and CeO2 ZrO2).

Novinkou letošního ročníku bylo hlasování doktorandů o nejlepší prezentaci. V tétou „soutěži sympatie“ nejvíce hlasů získala přednáška Antonína Edra, který se tím stává celkovým vítězem letošního ročníku.

Tento web používá cookies. Více o cookies najdete zde.